Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Επιγραφές από αυτοκόλλητο; Μάθε και φτιάξτες μόνος σου.


Η τοποθέτηση ενός αυτοκόλλητου μπορεί να είναι από πολύ απλή έως και αρκετά δύσκολη υπόθεση. Και ο πιο απλός ερασιτέχνης μπορεί εύκολα να γίνει ένας έμπειρος εφαρμοστής βινυλίου.  Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Στεγνά με απευθείας επικόλληση του υλικού στην επιφάνεια ή με σαπουνάδα (1lt νερό 10ml υγρό σαπούνι). Ο δεύτερος είναι και ο πιο απλός μόνο που απαιτεί περισσότερο χρόνο στο στέγνωμα του.

Εφαρμογή αυτοκόλλητου

βήμα 1

Καθαρίζουμε πολύ καλά με υγρό τζαμιών την επιφάνεια που πρόκειται να επικολλήσουμε το αυτοκόλλητο και κατόπιν με οινόπνευμα για καλύτερα αποτελέσματα. Αφού στεγνώσει η επιφάνεια είναι έτοιμη. Όσο πιο γυαλιστερή είναι μια επιφάνεια (όπως ένα αυτοκίνητο, ένα τζάμι, μία μεταλλική επιγραφή βαμμένη κ.λ.π) τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα πάρουμε στο χρόνο απ' ότι ένας τοίχος βαμμένος με ακρυλικό πλαστικό χρώμα.

Προσοχή σε άβαφα ξύλα η τοίχους!!!  Η σκόνη που έχουν στην επιφάνεια τους εξουδετερώνει την κόλλα του αυτοκόλλητου και έτσι αχρηστεύεται.


βήμα 2

Το αυτοκόλλητο που θα προμηθευτείτε θα έχει τρία επίπεδα. Το χαρτί, το αυτοκόλλητο, και τέλος την ταινία μεταφοράς η οποία βοηθάει να μεταφέρουμε τα κομμένα σχέδια η γράμματα από το χαρτί στο υλικό επικόλλησης. Για ευκολότερη αποκόλληση πατήστε καλά με μία σπάτουλα όλο το θέμα, γυρίστε ανάποδα το υλικό με την ταινία μεταφοράς προς τα κάτω και αφαιρέστε το χαρτί. Βοηθήστε τυχόν γράμμα η σχέδιο με ένα κοπίδι.



βήμα3

Αποκόλληση της ταινίας μεταφοράς
Τώρα έχετε στα χέρια σας την ταινία μεταφοράς με το αυτοκόλλητο σχέδιο.
Οι τρόποι της επικόλλησης είναι δύο όπως προαναφέραμε.

Α.  Ο στεγνός για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεται 2 άτομα. Κολλάμε την αρχή του σχεδίου στο σημείο που θέλουμε, αφού πρώτα έχουμε τραβήξει μία γραμμή με στυλό η χαρτοταινία και κατόπιν πατάμε με μια σπάτουλα η μια πιστωτική κάρτα ομοιόμορφα πάνω κάτω και προοδευτικά προς το τέλος προσέχοντας μην δημιουργήσουμε φουσκάλες.

Β. Με σαπουνάδα ψεκάζουμε και τις δύο επιφάνειες και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία πολύ πιο εύκολα τώρα, επειδή το θέμα μας γλιστράει και δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αφού εφαρμόσουμε το αυτοκόλλητο, χρειάζεται χρόνος στεγνώματος 10'-30' ανάλογα με την εποχή και τις θερμοκρασίες. Κατόπιν αφαιρούμε την ταινία μεταφοράς και είναι έτοιμο.


Χρήσιμα
Μετά την εφαρμογή σαν βοηθητικά εργαλεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφίτσα για την απομάκρυνση τυχόν παγιδευμένης φουσκάλας και θερμοπίστολο για καλύτερη επικόλληση των άκρων.
Υπάρχουν 3 κατηγορίες αυτοκόλλητων. Τα μονομερικά με 3-4 έτη εγγύηση, για εφαρμογές απλές όπως προσφορές, εκπτώσεις, κ.λ.π. τα πολυμερικά  με 5-7 έτη εγγύηση, για εφαρμογές σε αυτοκίνητα, επιγραφές, σκάφη με καλύτερες αντοχές από τα προηγούμενα, τα χυτά 7-10 έτη εγγύηση για εφαρμογές όπου απαιτούνται καμπύλες (θερμοσυστελόμενα με μνήμη, δηλαδή επανέρχονται στη αρχική τους μορφή μετά από θέρμανση) όπως σε αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφη κ.λ.π. 

Γι΄αυτό καλό θα ήταν να είστε σίγουροι (ανάλογα με την περίπτωση) για την επιλογή σας.

Για προχωρημένους....
Daltec, Atlasdigital, Graphcom



Για τυχόν απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. κέντρο 210 6021800 στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση http://www.neokyma.gr/  και στο e-mail :  info@neokyma.gr